Eisma Houtwerk
Eisma Houtwerk
Eisma Houtwerk
Eisma Houtwerk

Paviljoentjalk Watergeus

images/watergeus01.jpg

De Watergeus ligt op dit moment aan de kade bij de werkplaats. Daar ben ik samen met Andrew het achteronder, of het paviljoen aan het intimmeren. Verrassend hoeveel ruimte je kunt creeren als je de lijnen van het schip exact volgt. Er zit een ruim 2 persoons bed in en behoorlijk veel kastruimte. Verder nog de dempers van de hoofdmotor en de generator weggwerkt. Cv is voorbereid. De verlichting heeft energiebesparende led lampen van ieder maar  2 watt.

Het is wel behoorlijk lastig timmerwerk. Je hebt al je skills nodig in deze ruimte, waar all lijnen extreem rond lopen.

images/watergeus1.jpgOndanks de beperkte ruimte is het gelukt om in het paviljoen en de hal er naartoe (naast de machinekamer) ontzettend veel kastruimte te creeren en ook nog een ruim 2 persoonsbed. Verder is er een verwarmingsunit ingebouwd, en zelfs een volwaardige hang kast! Onder het bed is ruimte om spullen op te slaan die je niet iedere dag nodig hebt, maar waar toch altijd plek voor nodig is (kerstballen...)

 paviljoen watergeus_2.jpgVoor het massief hout is gebruik gemaakt van europees lariks. eigenlijk waren dit "rest" delen van de mast die omdat die uit een stam gezaagd moest worden, bleven er allerlei delen over. Die hebben we geschaafd en verwerkt tot vloerdelen en kastdeurtjes en de beddeplank. zo wordt dus alles gebruikt op een mooie manier.

/watergeus3.jpg

paviljoen watergeus4.jpg