Eisma Houtwerk
Eisma Houtwerk
Eisma Houtwerk
Eisma Houtwerk

pen en gat

Scheepstimmerwerk en meubelmakerij

Eisma Houtwerk is een gespecialiseerd scheepstimmerbedrijf / meubelmakerij in Groningen die maatwerk levert in opdracht. Vanuit de werkplaats met afbouwkade kan vrijwel iedere opdracht uitgevoerd worden.

Professioneel scheepstimmerwerk. Houtwerk op historische ex-beroepsschepen zoals tjalken, klippers en luxemotor schepen. Interieur en exterieur, restauratie en nieuwbouw.  Meubelmakerij en scheepsbetimmering liggen in elkaars verlengde dus ik maak ook regelmatig keukens, eettafels, en speciaal op (inbouw)maat gemaakte kasten enz.. Kortom, ambachtelijk maatwerk dus!

Hout, de geur van hout, de vloer bezaaid met spaanders. Grote "bonken" hout de werkplaats binnen sjouwen, zagen en schaven, verlijmen tot tafelbladen, uitkappen van verbindingen. Oneindig veel mogelijkheden. Nog lang niet uitgespeeld. Met veel plezier werk ik met hout.

Ik werk veel met inlandse houtsoorten zoals bv. noten, iepen, essen, eiken en lariks. Voor exterieur toepassingen vrijwel uitsluitend met duurzaam verkregen FSC-hardhout.