Eisma Houtwerk
Eisma Houtwerk
Eisma Houtwerk
Eisma Houtwerk

Noorderhaven

Professioneel scheepstimmerwerk

Historische schepen, tjalken, klippers, luxe motor's, beurtschepen etc. Overal in Nederland liggen deze schepen maar ook daarbuiten bv. in Frankrijk. Je kunt er op wonen, op werken of gebruiken als (varend) atelier. Op deze schepen maak ik  stuurhuizen, koekoeken, naamborden, het complete interieur, keukens, schuifluiken in- en exterieur. Ook doe ik restauratie opdrachten, zoals een oude schipperswoning in de roef zoveel mogelijk terugbrengen in de oude staat, scheepsluiken met luikboutjes klinken en presenning band spijkeren en insmeren met Stockholmer teer. 

Door veel naar schepen te kijken kun je heel aardig reconstrueren hoe dingen altijd gezeten hebben en dat dan weer zoveel mogelijk in originele staat terug brengen.

Op schepen krijgt het houtwerk veel te verduren: brandende zon, zout water, ijs. Traditioneel wordt er daarom veel gewerkt met teak omdat dat een heel duurzame houtsoort is. Helaas is er niet genoeg teak meer over door een fout bos- en kap beleid. Ik werk zoveel mogelijk met FSC hout, duurzaam verkregen hardhout zoals bv. Guariuba. Prima toepasbaar voor exterieurdelen op schepen een goed alternatief voor teak. 

Bij de meeste opdrachten werken mijn klanten zelf ook aan hun schip. Er is altijd genoeg te doen. Omdat de klant vaak aanwezig is, is er altijd ruimte om het oorspronkelijke plan te veranderen of bij te stellen. Door goed te overleggen krijgt de klant uiteindelijk precies wat hij wil. Ik beschik over een afbouwkade waar schepen tot ongeveer 40 meter kunnen liggen direct grenzend aan mijn goed uitgeruste werkplaats. Zo kan ik, en ook mijn klant snel en efficiënt aan het schip werken.