Eisma Houtwerk
Eisma Houtwerk
Eisma Houtwerk
Eisma Houtwerk

Wie ik ben

Mijn naam is Peter Eisma. Ik werk vanaf 1994 als scheepstimmerman / meubelmaker. In 1993 ben ik op een schip gaan wonen en daardoor mijn interesse voor schepen gaan ontwikkelen. Ik heb in de loop der jaren bij een aantal scheepstimmer bedrijven gewerkt. Ook bij jacht- en interieurbouwers heb ik een hoop ervaring opgedaan.   in 1999 ben ik voor mijzelf begonnen. Doordat we regelmatig zelf varen met ons eigen schip heb ik veel ervaring met de specifieke dingen die je aan boord tegenkomt. Het houtwerk moet enorm bestand zijn tegen weer en wind.  In de loop der jaren heb ik een ruime ervaring opgedaan in al het voorkomende houtwerk binnen- en buiten aan boord van schepen. En als meubelmaker/ontwerper.

Klassieke paneeldeuren, lichtkappen, schuifluiken, stuurhuizen, complexe ingangpartijen, houten trappen, massief houten gebogen lijsten, noem maar op. Als meubelmaker / scheepstimmerman kun je je hart ophalen, veel massief hout, en prachtige houtverbindingen. Daar ligt ook mijn passie. Boomstammen zagen en schaven. Mooie ambachtelijke houtverbindingen maken, pen en gat verbindingen, zwaluwstaart verbindingen enz. Maar ook prachtige grote eettafels maken  waar je met een groot gezelschap aan kunt eten.

Het mooie van een handgemaakt meubel is dat het een leven lang mee kan gaan. In deze "wegwerp" maatschappij vind ik het heel belangrijk dat er meer aandacht komt voor duurzame kwalitatief hoogstaande producten en ik probeer daar in te voorzien.

Kwalitatief goede producten die enorm lang meegaan en tegen een stootje kunnen. Gemaakt met liefde en vakmanschap.